vin-aramic merlot

Aramic Merlot

Merlot este un soi de struguri folosit la producerea vinurilor roșii. Soiul Merlot este rezistent la temperaturi joase și secetă; în anii cu temperatură scăzută se coace mai bine decât Cabernet Sauvignon, iar în anii cu temperaturi ridicate acumulează mai mult zahăr.

La fel ca și Cabernet Sauvignon, este unul din cele mai răspândite și populare soiuri de struguri și se cultivă în majoritatea regiunilor viticole din lume.

Vinul de Merlot este mai moale, mai delicat, având o culoare roșu-rubiniu și o aciditate mai puțin intense decât cele ale Cabernet Sauvignon.
Are aromă de zmeură proaspătă și, fiind mai puțin aspru, poate fi pus în consum mai repede decât Cabernet Sauvignon.

Este un vin sec, cu o tărie alcoolică de 12% vol.
Merlot se servește alături de orice friptură, de vacă, de porc și chiar de fazan sau de curcan.

ARAMIC Merlot mai poate fi servit alături de ardei umpluți, purcel la cuptor, sărmăluțe în foi de viță, sărmăluțe moldovenești, iepure de câmp la cuptor.
Se asociază foarte bine și cu brânzeturile franțuzești, servite la sfârșitul mesei.

 

Gust: Sec
Culoare: Roșu
Tip: Liniștit
Temperatura de servire: 18°C

Prezentare: 750ml
Alcool: 12%
Origine: România, Banat, Silagiu
An: 2015