GAMA ARAMIC

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc-ul este un vin cu totul special, produs din strugurii cu cele mai bune rezultate. Pentru a obține gustul inconfundabil, strugurii sunt ținuți în contact cu mustul pentru 42 de ore. Iar gustul este pe măsură: amplu, mineral, cu nuanțe intense de măr Granny Smith și un final cremos, cu nuanțe de grapefruit.

Îl poți asocia cu paste cu sosuri din brânzeturi, carne de curcan, carne de vită, rosbif sau fructe de mare.

Vinul este produs din strugurii din soiul Sauvignon Blanc, cultivați în Silagiu.

An: 2022
Categorie: Vin alb
Palier de gust: Sec
Alcool: 13,30 %
Conținut: 0.75 L

Aramic Piatra Soarelui Sauvignon Blanc este unul dintre vinurile rezultate din condiții ideale pentru cultivarea strugurilor, cum este zona dealurilor Silagiului. Rezultatul aromatic excepțional al acestui vin este dat de menținerea la mustit timp de 42 de ore al strugurilor din soiul Sauvignon Blanc, imediat după recoltare. Prin această procedură, Aramic Piatra Soarelui Sauvignon Blanc prinde o culoare delicată, dar și note florale și de miez de nucă, încununate de o mineralitate proaspătă.
Este un vin cu multă viață, ideal de consumat în primul sau al doilea an de la îmbuteliere, însă dacă este păstrat în butoaie sau butelii, gustul se va apropia de cel al pepenelui galben.